Let op: file-ellende aan vooravond Hemelvaart

De ANWB verwacht tijdens de avondspits van 13 mei extra veel file. Dit is gebaseerd op de filedrukte van een jaar geleden aan de vooravond van Hemelvaart: toen stond er meer dan 400 kilometer file.

Een lang weekend aan de kust

Hemelvaart is voor veel mensen een perfecte reden om een lang weekend te vieren in eigen land. De wegen naar het Zuiden, de Friese wateren, de Veluwe en rondom Arnhem en Nijmegen zullen vanaf woensdagmiddag daarom volstromen. De ANWB verwacht dat rond 20:00 uur de rust wedergekeerd is. Op Hemelvaartsdag zelf zullen dagjesmensen ervoor zorgen dat de wegen richting toeristische trekpleisters zoals Keukenhof en attractieparken zoals de Efteling aanzienlijk drukker zijn dan normaal.

media_xl_1326626

Ook buurlanden blijven niet gespaard

Niet alleen blijven Nederlanders en andere Europeanen graag in eigen land, bovendien trekken ze er graag op uit richting het buitenland.  In België betekent dit vooral opstoppingen rondom Antwerpen en Brussel en op de E40 naar de kust, in Frankrijk is er veel drukte op de wegen vanuit Parijs. Ook Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn populaire bestemmingen dit weekend, waarbij een van de grootste knelpunten gevonden wordt in de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland.

De massale terugtocht op zondag 17 mei zal opnieuw de kans op files vergroten.

Niet alleen op de snelwegen zullen er grote files staan, in de lijst hieronder ziet u de drukste steden van Europa. Ook hier worden veel files verwacht.