Limburgse Awards Duurzaam Bouwen uitgereikt

In het kader van Duurzaam Bouwen, hebben DuBoLimburg en Confederatie Bouw Limburg gisteravond de Awards Duurzaam Bouwen uitgereikt. Deze awards worden toegekend aan duurzame projecten in de provincie Limburg.

Prijswinnaars

Passiefschool ’t Piepelke in Bilzen sleepte de Award Duurzame School en de wacht, met een compact gebouw met een flexibele en multifunctionele indeling. De familie Reweghs-Cremers uit Lummen ging met de Award Duurzame Renovatie aan de haal. In hun compacte woning, ontworpen door architectenbureau Houtmeyers, is de trias energetica (eerst isoleren, dan techniek gebruiken) gebruikt, waardoor de energievraag heel laag is. Bovendien staat het gebruik van duurzame en ecologische materialen zoals leem en papiervlokken centraal. De prijzen werden uitgereikt door Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Milieu en Natuur.

De prijswinnaars met hun awards.

De prijswinnaars met hun awards.

Limburg vooraanstaand in duurzaamheid

De provincie Limburg heeft duurzaam bouwen en wonen al jaren hoog in het vaandel staan. Hierbij wordt steeds ingespeeld op de ontwikkelingen met betrekking tot energie, materiaal en grondstoffen. Zo is er met de Rijkswaterstaat Directie Limburg, de Ducot en de gemeenten Heerlen, Roermond, Maastricht en Venlo de Overlegtafel Duurzame Wegenbouw opgezet.